Uchovávání ulovených ryb po dobu lovu.
19. 1. 2008
Pokud se nám stane, že ulovíme rybu, kterou si chceme nechat a víme, že tím rybolov neukončíme, nezbývá nám, než rybu nějak ,, zakonzervovat". Většinou to není na příliš dlouhou dobu a tak nám postačí jen malé úpravy ryby, aby nedošlo k znehodnocení masa. Nikdy rybu nedáváme do neprodyšného igelitového sáčku. Maso se zapaří a ryba nebude jedlá. Nejvhodnější je muškařský košík, nebo kus hadru. Rybu vyvrhneme, ale hlavu a ocas jí ponecháme, kvůli kontrole. Vnitřnosti samozřejmě zakopeme nebo alespoň přikryjeme trávou. Rybu vypláchneme a do břišní dutiny nacpeme čerstvé kopřivy, samozřejmě listy. Do košíku si táké vložíme kopřivové listy a rybu na ně položíme o zabalíme ji, jak jinak než kopřivama. No možná že mě po tomto procesu budete proklínat a chladit si ruce, ale věřte, že ryba tak vydrží déle čerstvá a to i ve větších vedrech, což sem si osobně vyzkoušel. Můžete ji takhle nosit několik hodin, a občasným vyměněním kopřiv tuto dobu trochu prodloužit, a ryba zůstane pořád čerstvá.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář